ТЕСТИРАЊЕ НА МОТОРИ И ГЕНЕРАТОРИ

 

Инструментите на Megger имаат водечки способности при тестирање и мониторинг на состојбата на генераторите, генераторите и намотките. За добра дијагноза на состојбата на изолацијата статичко но и динамичко тестирање Megger Baker имаат широк ранг на инструменти, кој освен во одржувањето помагаат и при предвремена санација на непланирани дефекти и трошоци.

Статичкото тестирање на вртливите машини врши детекција на слабост на изолацијата. Погодна е за тестирање на нови машини за добивање на репер вредности со кои подоцна може да се врши споредба на трендот на вредностите на отпорноста на изолацијата, исто така и за сервисирани мотори по нивна поправка.

 

 

 

MTR 105 - MTR105

е производ на Мегер за ротирачки машини со веќе докажаното доверливо и проверени тестирање на отпорност на изолација вклучувајќи ги и сите останати типични мерења на Мегер. MTR105 ги има докажаните способности за мерење отпоснот на изолација воедно и DLRO 4 жично Kelvin мерење на мала отпорност, вклучува и тестови на индиктивност и капацитивност, сето ова спакувано во робусен рачен инструмент кој досега не бил достапен. Дополнително MTR105 вклучува мерње на температура и тестирање на правец на ротација на моторот. Со сите овие нови способности MTR105 е навистина еден разновиден рачен инструмент за тестирање ротирачки машини. MTR105 доаѓа во обликувано куферче кое нуди зголемена заштита и цврстина IP54. Проспект

Линк Megger